AKCIÓ ! Rendeljen most FOODTEST 200+ vizsgálatot 5.000,-Ft értékű extra ajándékkal! AKCIÓ!

Ételintolerancia vagy Ételallergia?

Mi a különbség az allergia és az intolerancia között?
Egészségére odafigyelő emberként bizonyára hallott már a különféle ételallergiáról, az egyes ételek által kiváltott allergiás reakciókról.
Az étkezést követő gyors és heveny lefolyású allergiás tünetek, melyek általában a légutakat, az emésztést és a bőrt érintik, szerencsére csak az emberek néhány százalékánál okoznak panaszokat.

A kevesek által ismert ételintolerancia ezzel szemben jóval több embert érintő probléma!  Gyakran az adott étel elfogyasztását követően csak órákkal, vagy napokkal később okoz panaszokat, melyeket ennek köszönhetően nehéz összefüggésbe hozni az elfogyasztott élelmiszerrel!
Gyermekeknél leggyakrabban tanulási nehézségeket, hiperaktivitást, ekcémát, hasi görcsöket okozhat, míg felnőtteknél összefüggések mutathatók ki a depresszióval, elhízással, és különféle bőrproblémákkal is.


Mi is ez valójában? Mi a különbség az ételallergia és az ételintolerancia között?

Egyre több embernél fordul elő, hogy az elfogyasztott élelmiszerek bizonyos összetevői nem képesek teljes mértékben felszívódni és az emésztőrendszerben visszamaradva hosszútávon különféle problémák, panaszok kialakulásához vezetnek.  A megzavart emésztőrendszerben visszamaradt anyagok, folyadék és só felszívódási gondokat okoznak és  a belekben lévő baktériumok hatására savakat termelnek, melyek bélproblémákat okoznak.

A legtöbb ember nincsen tudatában annak, hogy olyan élelmiszert fogyaszt, mely megbetegíthet Öt!
Az ételintolerancia kialakulása részben az emésztőenzimek hiányára vezethető vissza, de kiváltó okok között szerepelnek a különféle gyógyszerek mellékhatásai, a szervezetbe kerülő kémiai anyagok valamint az ételekben jelenlévő adalékanyagok, tartósítószerek, és méreganyagok.